BAMM presenteert
de volledige kandidatenlijst

Onze kandidatenlijst is een bijzondere, nu die zo ongeveer volledig uit ondernemers bestaat, of mensen die nauw bij het bedrijfsleven zijn betrokken.

Dit is de moeilijkste categorie om daar kandidaten in te werven, nu ondernemers druk bezette mensen zijn, zowel bedrijfsmatig als in hun sociale leven, missen de ambitie, zijn niet altijd erg onder de indruk van het politieke gebeuren, dus moeilijk te strikken. Een ander probleem voor een locale partij in een grote gemeente is, dat men buiten de eigen kern weinig mensen kent, en er veel mensen op bekende locale personen stemt, en vaak toch ook trouw is aan zijn landelijke partij, zonder vaak voldoende te weten waar die met hun standpunten staan.

Wat BAMM beslist niet heeft willen doen is middels adverteren of iets dergelijks aspiranten oproepen zonder die te kennen, met het risico van teveel ambitie en ego. We hebben nu een lijst van lieden die hun bedenkingen opzij hebben gezet, omdat ze in zien dat er beslist nog meerdere zaken anders en beter kunnen en moeten, en bereid zijn daar andere zaken voor opzij te zetten.

Meedoen aan verkiezingen doe je met een kandidatenlijst, en het is wel een beetje een sport om daadwerkelijk met een redelijk lijstje te komen. Hoewel iedere partij hoopt en zich in zet voor meer, is BAMM van zichzelf bescheiden en hoopt dat ze hun positie weten te handhaven. Met het hoger staan op een lijst stijgen uiteraard iemands kansen. Anderzijds, kandidaten die wel bereid zijn om op een lijst te willen staan geven daarmee aan dat ze aan het gedachtengoed, en de zaken waar een partij zich voor inzet, hun volle steun verlenen, en daar ook, zo al aan de orde zijnde, daar hun volle steun aan geven en het stimuleert kiezers soms ook om op die specifieke kandidaat te stemmen als ze die kennen als een goed, gedegen en betrouwbaar iemand. Verkeizingsprogramma's en leuzen en oneliners, allemaal mooi, maar veel draait er om dat je de kandidaten ook (volledig) vertrouwd. Iemand een voorkeur stem verlenen doen velen in de wetenschap dat de kans dat diegene hen gaat vertegenwoordigen klein is, maar ook dat diegene wel inbreng en input heeft indien nodig en aan de orde.

Als BAMM hebben we eind november al de eerste 6 kandidaten voor het voetlicht gebracht. Hier en nu willen we onze volledige kandidaten lijst presenteren, nu we de andere kandidaten ook koesteren. Een wat betere verdeling over alle kernen ambieerden we als BAMM wel, en hebben daar ook op ingezet en het zou wat beter hebben gekund, maar niemand is te dwingen. Nu een aantal van hen al zijn gepresenteerd, en er soms een autobiografie of een biografie bij is geplaatst, kunnen we met een korte beschrijving per kandidaat volstaan:

Nr. 1 - P. Groot

heeft zichzelf in een beknopte autobiografie, al ruime aandacht gegeven. Mede oprichter van eerst Andijker Belang, later omgedoopt tot BAMM. Die naam draagt uit dat we er voor geheel groot Medemblik willen zijn, en ook waar we primair het meeste voor staan.

Nr. 2 - Leon Arends

wonende in Andijk door ons als z.g. krooprins benoemd, in een aparte biografie (week 5) uitvoerig beschreven, kundig, kennisrijk en dynamisch persoon, kan zich volledig vinden in de ambities en filosofie van BAMM. Ondernemerschap en kennis van de gehele zorgindustrie, zijn in hem verenigd.

Nr. 3 - Andre Meester

op en top Wervershover, heeft in week 49 aandacht in de Medemblikker gekregen en uitgelegd wat hem heeft gemotiveerd. Ziet allerlei zaken mis gaan, of ziet dat zaken veel beter kunnen. Wil er gewoon voor gaan.

Nr. 4 - Lisanne Poland

uit Onderdijk, heeft inmiddels 20 lentes mogen beleven. BAMM wil ook een jongerenpartij zijn, en Lisanne popelt om zich daar voor in te zetten en inhoud aan zaken te kunnen geven, met impact en inbreng van een netwerk aan leeftijdsgenoten. Zie haar presentatie in Medemblikker week 50 (op deze site geplaatst).

Nr. 5 - Richard Adelaal

woonachtig in Medemblik, druk bedrijf als elektricien, maar desalniettemin ook zeer gemotiveerd. Profiel beschreven in week 3 van 2018.

Nr. 6 - Judith Berkhout

uit Andijk. Verhuurd zichzelf als ZZP'er, werkt veel bij Wings of Change (Leon Arends). Beschreven in Medemblikker in week 4.

Nr. 7 - Chris Kooiman

ook woonachtig in Andijk, oudgediende bij BAMM, was commissielid en dacht mee. Door omstandigheden wat opgeschoven op de lijst. Staat al voor 3e maal op de lijst. Heeft pioenrozen kwekerij.

Nr. 8 - Wijnand van der Kooij

Staat ook al voor de 3e maal op onze lijst. Is directeur van een groot lelie handelsbedrijf, ook gevestigd in Andijk. Geeft graag volle steun aan BAMM.

Nr. 9 - Harry Mantel

heeft BAMM ook van het begin af gesteund, en betuigd met zijn kandidaat zijn, zijn steun. Is werkverdeler en bedrijfsleider bij Florex, een florerende handel in Bloembollen in Stede Broec.

Nr. 10 - Siebren Wiersta

Heeft ook een agrarisch bedrijf o.a. Pioenrozen, en is getrouw met een Poolse, dus ook goede contacten in de z.g. Poolse gemeenschap en heeft ook huisvesting bij het bedrijf. Een echte ervaringsdeskundige is altijd van belang om zaken die gaande zijn (of weer mis gaan) uit de eerste hand te vernemen. Uiteraard verwacht Siebren niet direct een plek in de gemeenteraad, maar hij zet zich wel graag in.

Nr. 11 - Ben Duin

uit Wognum wil ook graag zijn naam aan onze lijst verbinden. Zijn autobedrijf bevind zich niet zo zeer onder de rook, maar meer in de schaduw van het Gemeentehuis. Eigenlijk is Ben gewoon samen met zijn zoon een hardwerkende automonteur, die net als alle hardwerkende ambachtsmensen hopen en verwachten dat de overheid er voor hen is als ze die nodig hebben, maar Ben is ook van mening dat daar zaken beter kunnen en moeten. Wij als BAMM zijn blij met zijn steun, en onze verbinding van BAMM met Wognum.

Nr. 12 - Tonny Groot - Klompstra

is de vrouw van Piet Groot (nr. 1) nu 46 jaar getrouwd. In de voorgaande poriode is ze ook als commissielid actief geweest. Uiteraard zijn kandidaten die laag op de lijst staan meer symbolisch, maar ze geeft er graag mee aan dat ze er wel achter staat. Zowel Piet en Tonny als ook Ben Duijn zijn inmiddels ruim boven de 70. In Medemblik is geen ouderen partij, maar men kan en mag uiteraard van ons verwachten dat we ook speciale aandacht zullen hebben voor de ouderen in Medemblik, zijnde onze leeftijdsgenoten.

Mogelijk zijn we geen afspiegeling van alle bevolkingsgroepen, maar wel van de groepen die doorgaans ondervertegenwoordigd zijn, zijnde de ondernemers, in het Agrarische zowel handelsbedrijven als kwekerijen, maar ook de kleinere zelfstandige ambachtslieden. Alleen Lisanne (nr. 4) en Harry (nr. 9) zijn in loondienst maar wel in verantwoordelijke functies, en zeer betrokken bij hun bedrijf. We herhalen het nog maar eens:
Met BAMM is er echt iets te kiezen.